Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η διαφθορά και η ανηθικότητα, εργαλεία
της παγκοσμιοποίησης

Σχορετσανίτης Ηλίας

«Η σημερινή κρίση δεν είναι οικονομική. Είναι κρίση αξιών και ήθους», Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.  
Συλλογίσου για ένα λεπτό αγαπητέ αναγνώστη. Μόνο για ένα λεπτό και απάντησε στο ερώτημα ποίον ηγέτη, πολιτικό και οικονομικό παράγοντα του τόπου τούτου και της επονομαζόμενης παγκοσμιοποίησης θεωρείς έντιμο, ηθικό, αδιάφθορο και βάζεις το χέρι σου στη φωτιά; Τον Ομπάμα, τον Ρομπάι, τη Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Παπανδρέου. Ποιόν; Όσο και να στύψεις το μυαλό σου δε θα απαντήσεις, γιατί την εντιμότητα και το ήθος η παγκοσμιοποίηση θέλει να τα εξαφανίσει, καθώς είναι προαπαιτούμενο για την επιβολή της...

Ο πόλος του κακού της Δύσης στην Ευρώπη του 19ου αιώνα εκπροσωπούνταν από τον καγκελάριο Αυστρίας Μέτερνιχ. Είναι εντυπωσιακό πώς ο ίδιος ομολογεί την αλήθεια απέναντι στον πόλο της ειρήνης και της ενότητας που προσωποποιούνταν στον έλληνα υπουργό εξωτερικών της τσαρικής Ρωσίας Ιωάννη Καποδίστρια, λέγοντας: «Ο μόνος αντίπαλος που δύσκολα ηττάται είναι ο απόλυτα έντιμος άνθρωπος, και τέτοιος είναι ο Καποδίστριας». Τελικά ο Καποδίστριας κέρδισε και η Ελλάδα σήμερα ζει, σκέπτεται, ελπίζει.

Σήμερα την κρίση ήθους και τιμής τη βιώνουμε παντού. Αρκεί μια ματιά στην τηλεόραση και καταλαβαίνεις ευθύς σε τι οχετό μας ρίχνουν να κολυμπήσουμε. Ειλικρινά είμαστε ικανοποιημένοι από την ποιότητα της τηλεόρασης, που θα μπορούσε να είναι εκπαιδευτικό και μορφωτικό εργαλείο πρώτης γραμμής; Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Τα Νέα» την 1/10/1998, μόνο το 0,1% των ανδρών έχουν αποκλειστικά ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό. Η τηλεόραση σού δίνει την εντύπωση ότι τα ποσοστά είναι τελείως διαφορετικά και το ανάγουν σε ένα φυσιολογικό γεγονός! Διαστρέβλωση της πραγματικότητας επί σκοπού.

Ο Γ. Παπανδρέου λέει για την ομοφυλοφιλία: «Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης του διεθνούς οικονομικού συστήματος … ο σεβασμός της διαφορετικότητας πρέπει να  αποτελεί μια μορφή έκφρασης της κοινωνικής αλληλεγγύης η οποία είναι απαραίτητη για τη εξασφάλιση της μελλοντικής συνοχής των κοινωνιών». Δηλαδή στην εποχή της παγκοσμιοποίησης το να δείχνει η τηλεόραση «κραγμένους» στις 3 η ώρα το μεσημέρι και να τους βλέπει το παιδί σας που χαλκεύει χαρακτήρα, είναι αλληλεγγύη και εγγυάται τη μελλοντική συνοχή της κοινωνίας! Να μην αναφερθούμε στα σεξιστικά μηνύματα που περνάει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αδιάφορα από το κοινό που παρακολουθεί. Να μην αναφερθούμε στη χαλαρή αντιμετώπιση του ΕΡΣ και την ομερτά των πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων. Να μην αναφερθούμε στα υποσυνείδητα μηνύματα που βιάζουν κυριολεκτικά το μυαλό μας. Να μην αναφερθούμε στα βιντεοπαιχνίδια της βίας, του αίματος και του σεξ.

Στην Α’ επιστολή προς Θεσσαλονικείς ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, μάς λέγει: «…Γιατί ο Θεός δε μας κάλεσε σε ανήθικη ζωή, αλλά σε μια ζωή αγιασμού. Άρα, λοιπόν, όποιος δεν το λογαριάζει αυτό, περιφρονεί όχι κάποιον άνθρωπο, αλλά το Θεό, ο οποίος και σας έδωσε το Πνεύμα του το Άγιο». Αυτό, λοιπόν, επιδιώκει η Νέα Τάξη: να περιφρονήσουμε το Θεό. Να μας βομβαρδίσουν με κάθε ανομία και ανηθικότητα σε σημείο που όχι μόνο να γίνουμε ανάλγητοι, αλλά και να την προασπιζόμαστε, τάχα ως μοντερνιστές, φίλοι της ελευθερίας. Έφριξα όταν διάβασα στον ιστότοπο του «Πρώτου Θέματος» (16/5/2012), ότι στην Ολλανδία νομιμοποίησαν στο δικαστήριο της Χάγης το «Κόμμα των Παιδόφιλων» (PNVD). Καταλάβατε που βαδίζουμε; Το πορνό βρίσκεται σήμερα ελεύθερα σε όποιον υπολογιστή και σε όποια τηλεόραση και αυτό στοχοποιεί τα παιδιά. Η ζημιά έχει ήδη γίνει σε μεγάλο βαθμό. Για να έρθει ο «άνομος» που η παγκοσμιοποίηση προετοιμάζει, πρέπει να υπάρχει γενική σήψη και ακρογωνιαίος της λίθος είναι η απώλεια της αιδούς της γυναίκας!

Είτε για βιοποριστικούς λόγους, είτε για να «συμβαδίσει με την εποχή», η γυναίκα έχει χάσει τον αυτοσεβασμό της. Εκπορνεύεται για το τίποτε, εννοώντας το ξεπούλημα του κορμιού για λίγη καλοπέραση, για έναν άνετο βίο. Αυτά είναι τα εισαγόμενα ήθη της Δύσης του «σεξ εντ δε σίτι», που διαστρεβλώνουν βάναυσα την πνευματικότητα της ελληνίδας και του έλληνα. Προσκυνήσαμε το χρήμα και την ηδονή. Ο ευαγγελικός λόγος του Αποστόλου Παύλου είναι αποκαλυπτικός για τις μέρες μας: «Επειδή τίποτα δε φέραμε μέσα στον κόσμο, είναι φανερό ότι ούτε να φέρουμε κάτι έξω από αυτόν μπορούμε.  Αν έχουμε λοιπόν διατροφές και σκεπάσματα, σ’ αυτά ας αρκεστούμε.  Εκείνοι όμως που θέλουν να πλουτίζουν πέφτουν σε πειρασμό και παγίδα και επιθυμίες πολλές, ανόητες και βλαβερές…».
 
Πιστεύετε ότι οι ηγέτες της οικουμένης, οι άρχοντες της παγκοσμιοποίησης, έχουν άγνοια της διαφθοράς, της ανομίας και της ανηθικότητας της εποχής μας; Φυσικά και όχι, αφού οι ίδιοι είναι μπλεγμένοι σε αυτά τα πλοκάμια. Οι ίδιοι δρουν στο σκοτάδι, πίσω από την κουρτίνα και το κυριότερο είναι ότι το πράττουν ενσυνείδητα και όχι από άγνοια. Όταν ο Απόστολος Παύλος απολογήθηκε στον Αγρίππα, που εκπροσωπούσε την πολιτική δύναμη της εποχής, του είπε την πάσα αλήθεια ώστε να έχει επίγνωση, να έχει ευθύνη. Έτσι και οι σημερινοί ηγέτες δεν μπορούν να επικαλεστούν άγνοια, γιατί ο Χριστιανισμός είναι η επικρατούσα θρησκεία των 2,1 δισεκατομμυρίων πιστών. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν έχουν πίστη και θεό. Όταν ο Τζ. Μπους ο νεότερος είπε «θα επιτεθώ στο Ιράκ γιατί μου ο είπε ο θεός» έλεγε την αλήθεια. Του το είπε αυτός που τον καθοδηγεί.

Εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί έχουμε το Άγιο Πνεύμα. Αυτό μας αποκαλύπτει και μας καθοδηγεί αιώνες τώρα διά μέσω των Αγίων Πατέρων μας. Οι δύο σύγχρονοι άγιοι γέροντές μας Παΐσιος και Πορφύριος δε δρούσανε από μόνοι τους. Το αντίθετο! Ο,τι κάνανε το πραγματοποιούσανε με σύμβουλο και οδηγό μόνον το Άγιο Πνεύμα! Η σημερινή παγκοσμιοποίηση είναι και αυτή καθοδηγούμενη. Καθοδηγούμενη από το σκότος του διαβόλου. Αυτός είναι ο μέντοράς τους, ο δάσκαλός τους, ο πατέρας τους, ο θεός τους. Στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο (8,41) γράφει: «Ιησούς προς Ιουδαίους: Εσείς κάνετε τα έργα του δικού σας πατέρα. Του είπαν τότε: Εμείς δεν έχουμε γεννηθεί από πορνεία. Έναν Πατέρα έχουμε: Το Θεό. Τους είπε τότε ο Ιησούς: Αν ο Θεός ήταν ο Πατέρας σας, θα με αγαπούσατε, γιατί εγώ από το Θεό βγήκα και βρίσκομαι εδώ. Μα ούτε κι αυθαίρετα έχω έρθει, αλλά εκείνος με απέστειλε. Γιατί δεν αναγνωρίζετε τη φωνή μου; Απλούστατα γιατί δεν αντέχετε να ακούτε το λόγο μου! Εσείς, πατέρα σας έχετε το διάβολο και θέλετε να κάνετε τις επιθυμίες του πατέρα σας. Εκείνος ήταν ανέκαθεν ανθρωποκτόνος και δεν έχει σταθεί στην αλήθεια, γιατί αλήθεια σ’ αυτόν δεν υπάρχει.».

Αραδιάστε τα ονόματα των παγκοσμιοποιητών της Νέας Τάξης και δείτε αν είπαν ποτέ την αλήθεια (χημικά και ουράνιο Ιράκ, δίδυμοι πύργοι, αποκατάσταση δημοκρατίας στις χώρες της αραβικής άνοιξης, στόχοι οικονομικού προγράμματος ΔΝΤ, Ευρώπη των πολιτών,  σεβασμός του ΟΗΕ, ελευθερία αγορών, στόχοι αντιπυραυλικής ασπίδας ΝΑΤΟ κλπ). Δείτε αν αντέχουν το λόγο του Χριστού: αφαίρεση σταυρών από το λαιμό των εργαζομένων στην Αγγλία, κατέβασμα εικόνων Ιησού από δημόσια κτήρια και σχολεία, αιματοκύλισμα Χριστιανών στην Αίγυπτο και τη Συρία, αρνήσεις ορκωμοσίας κατά το ορθόδοξο τυπικό. Αφού φίμωσαν το λόγο του Χριστού ή τον διαστρέβλωσαν με αιρέσεις, τώρα δε θέλουν ούτε να τον βλέπουν.

Ο γέροντας Παΐσιος μάς μίλησε και για τα ελληνικά τσιράκια της Νέας Εποχής: «Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα… Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία… Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν!!!».
 
Η Αποκάλυψη του Ιωάννη γράφτηκε για να μην μπορεί κανείς Χριστιανός να πει ότι δεν ήξερε. Και παρ’ ότι γνωρίζουμε ότι γράφτηκε 2000 χρόνια πριν εξακολουθούμε να ζούμε στο μικρόκοσμό μας και να πιστεύουμε ότι είναι σύμπτωση, παραχάραξη και ότι άλλο σκαρφίζεται το κεφάλι μας για να μην αποδεχθούμε την Αλήθεια. «Η Αποκάλυψη γράφτηκε για να μη γίνει», είπε ο γέροντας Πορφύριος. Και δε θα γίνει μόνον όταν η ανθρωπότητα έλθει σε επίγνωση της Αλήθειας. Όσο, όμως, εξακολουθούμε να είμαστε σε λήθαργο, η παγκοσμιοποίηση του σκότους θα συνεχίζει να εκτελεί κατά γράμμα το απάνθρωπο, το ανθρωποκτόνο έργο της.

Ειδικό στόχο αποτελούν τα παιδιά. Τα σχολικά εγχειρίδια καταστρέφουν κάθε ελπίδα δημιουργίας χρήσιμων για την κοινωνία πολιτών, με ισχυρή προσωπικότητα και κρίση. Προβάλλουν ακόμη και σε εννιάχρονα παιδάκια τα αχαμνά των αρχαίων και τους επιβάλλουν πονηρώς και ευσχημόνως να κάνουν εργασίες για το περιβάλλον που τόσο υμνούν στα συνέδρια πανθρησκείας που διοργανώνουν. Υμνούν τη μητέρα γαία! Τα κινούμενα σχέδια βρίθουν από υποσυνείδητα μηνύματα (subliminal messages) σεξιστικού περιεχομένου. Εάν κάνατε μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο θα απαγορεύατε στα παιδιά σας να ξαναδούνε κινούμενα σχέδια. Δεν έχει σημασία εάν τα αντιλαμβάνονται ή όχι. Σημασία έχει να αποτυπωθούν στο μυαλό, στο υποσυνείδητο. Τα παιδιά πρέπει να αμβλυνθούν και να αμαυρωθούν! «Εκ του οράν τίκτεται το εράν» λέγανε αξιωματικά οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Τα μάτια εκτός από όργανο αντίληψης είναι εργαλείο φωτογραφικής αποτύπωσης εικόνων στο νου. Εικόνων που δε σβήνονται ποτέ και επηρεάζουν την πνευματική μας ζωή. Είναι οι δύο «κλέφτες της αμαρτίας», γιατί μπορούν εύκολα να γεννήσουν στην καρδιά μας εμπαθείς επιθυμίες και φαντασίες, που μας αναστατώνουν ψυχικά και μας παρασύρουν στη δίνη των αμαρτιών και των σαρκικών επιθυμιών.

Η Παναγία μας ζούσε και αυτή σε μια εποχή που το κακό μεσουρανούσε. Μπήκε στα άγια των Αγίων από τα τρία έως τα δεκατρία της χρόνια για να μείνει άσπιλη, αμόλυντη, γιατί ήταν σκεύος εκλογής. Για να γίνει κατηχητήριο του Θεού. Βλέπετε, ακόμη και η Θεοτόκος έπρεπε να προστατευτεί, ένας άνθρωπος διαλεγμένος από το Θεό. Μήπως τελικά και τα παιδιά μας πρέπει να βρίσκονται στα άγια των Αγίων για να τα φυλάξουμε από τη λαίλαπα της ανηθικότητας που καταβροχθίζει την παιδική τους αθωότητα; Μόνον οι ορθόδοξες οικογένειες έχουν την Παναγία μπροστάρα, πρότυπο και πρώτη πρέσβη στον Τριαδικό Θεό. Ούτε οι προτεστάντες, ούτε οι ευαγγελιστές αποκαλούν την Παναγία Πανάγαθη και Θεοτόκο. Όλοι οι Άγιοι της εκκλησίας μας και οι δύο μεγάλοι σύγχρονοι Άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος είχαν στη Θεοτόκο λατρεία. Γιατί όποιος τη λατρεύει, γίνεται καθάριος σαν αυτή!

Η α-κατηχήσή μας, όμως, αφήνει την παγκοσμιοποίηση να σαπίζει την κοινωνία μας μέρα με τη μέρα: «Η σύγχυση μεταξύ δυνατών σεξουαλικών παρορμήσεων και ηθικών ή θρησκευτικών αξιακών συστημάτων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συμπεριφοράς, που οδηγούν σε δημιουργία πολλαπλών προσωπικοτήτων» σύμφωνα με το Δρ. Μάρβιν Μπάιτνερ. «Η πλειοψηφία των ανθρώπων με διχασμένη προσωπικότητα έχουν υποστεί σεξουαλική ή φυσική κακοποίηση στην παιδική τους ηλικία. Οι προσωπικότητες μπορεί να έχουν άγνοια η μία της άλλης, οδηγώντας σε χαοτικό τρόπο ζωής. Τα θύματα είναι απρόθυμα να το συζητήσουν λόγω συσχετισμού με καταστάσεις φόβου, ντροπής και κακοποίησης.», γράφεται στο Wikipedia. Καταλάβατε γιατί νομιμοποιείται το κόμμα των παιδόφιλων; Καταλάβατε γιατί ξυπνάνε πρώιμα σεξουαλικά τα παιδιά; Καταλάβατε γιατί στις ΗΠΑ εξαφανίζεται ένα παιδί κάθε 40 δευτερόλεπτα και στην Αγγλία κάθε 3 λεπτά; Καταλάβατε γιατί κάθε χρόνο εξαφανίζονται  800.000 παιδιά! Το ξέρατε;

Ο,τι πιο διεστραμμένο, μιαρό και ανόσιο είναι η παιδοφιλία. Ο άγγλος ερευνητής Ντέιβιν Άικ μιλάει ανοιχτά για οργανωμένους παιδοφιλικούς κύκλους και σεξουαλικούς σκλάβους με ελεγχόμενο νου μέσω διχασμού προσωπικότητας (συχνά με σατανιστικό τελετουργικό), ισχυρισμούς που δεν μπορούμε να αντικρούσουμε μετά τα τελευταία σκάνδαλα στην Αγγλία που εμπλέκουν άτομα από το χώρο της πολιτικής, της τηλεόρασης και της υψηλής κοινωνίας. Και οι ίδιοι, όμως, έχουμε διαπιστώσει όταν εξαρθρώνονται κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, ότι είναι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, άτομα που διάγουν παράλληλους βίους, διχασμένους.
 
Τα λόγια του Χριστού μας για το σκανδαλισμό των παιδιών καταδεικνύουν το απεχθές έγκλημα που συντελείται στα μυαλουδάκια τους: «Όποιος, όμως, σκανδαλίσει έναν από τους μικρούς αυτούς που πιστεύουν σ’ εμένα, τον συμφέρει να κρεμάσει μυλόπετρα γύρω από τον τράχηλό του και να καταποντιστεί στο πέλαγος της θάλασσας». Η παγκοσμιοποίηση είναι συνυφασμένη με την οικονομική και πολιτική διαφθορά και ανηθικότητα, γιατί μόνον από αρρωστημένα μυαλά μπορεί να επιβληθεί. Είναι, όμως, προσανατολισμένη και στο να διαφθείρει όποια ψυχή μπορεί και να τη στρέψει στην ακαθαρσία. Ένας νοητός πόλεμος, ώστε να πέσει το κάστρο του χριστιανισμού εκ των έσω και να απεμπολήσουμε το Πνεύμα το Άγιο που μας χάρισε ο Χριστός με τη βάπτισή μας. Ζούμε σε μέρες ομολογίας. Απέναντι στο σκότος της παγκοσμιοποίησης των νεοταξιτών πρέπει να αντιτάξουμε τη λάμψη της Παγκόσμιας Δόξας.